Bun venit la Maya Concept!

Site-ul www.maya-concept.ro (numit in continuare Maya Concept) este proprietatea SC ALEXINI TRADE SRL, inregistrata in Iasi, cu sediul social la adresa str.Sucidava nr. 11, nr. de ordine in Registrul Comertului J22/2336/2005, CIF RO17957283, capital social 2200 de lei.
Folosirea acestui site si plasarea de comenzi online semnifica acceptarea de catre dumneavoastra a conditiilor mai jos mentionate.
Scopul acestei sectiuni este de a face cunoscute conditiile legale care trebuie indeplinite de ambele parti.
 
Termenii si conditiile tin loc de contract intre magazin si dumneavoastra.
 
1. Obiectul contractului:
1.1 Magazinul Maya Concept, vinde prin comanda online produse  din pietre naturale, bijuterii, carti, obiecte de decor si alte produse prezente in oferta catre persoane fizice si juridice cu resedinta in Romania.
1.2 Persoanele fizice si juridice, denumite in continuare client pot comanda, folosind interfata pusa la dispozitie de Magazin Maya Concept, produsele disponibile in oferta, in limita stocului existent.
 
2. Durata contractului:
2.1 Contractul intra in vigoare in momentul in care va este afisat pe ecran mesajul conform caruia comanda a fost trimisa cu succes si este valabil pana la ridicarea produselor si scurgerea termenului legal de 14 zile calendaristice, timp in care aveti dreptul sa returnati produsele.
 
3. Conditii de comanda si anulare:
3.1 Pentru a comanda din Magazinul Maya Concept, trebuie sa aveti domiciliul stabil in Romania.
3.2 Valoarea minima a unei comenzi este de 30 Lei.
3.3 Aveti dreptul de a comanda doar daca aveti varsta minima de 14 ani, in caz contrar, vor fi trasi la raspundere parintii sau tutorii pentru cheltuielile si daunele provocate de expedierea coletelor neridicate.
3.4 In momentul in care ati efectuat o comanda, in mod implicit sunteti de acord cu Termenii si conditiile. Aceasta se considera comanda ferma si va obliga sa o achitati si sa o ridicati de la curier. In caz contrar va trebui sa ne returnati prin transfer bancar valoarea transportului tur-retur, plus taxa de magazinaj in valoare de 40 Lei, in maxim 10 zile lucratoare de la data la care ati plasat comanda.
3.5 In cazul in care nu achitati valoarea de 40 Lei, sunteti de acord cu plata daunelor-interese in valoare de 200 euro +2% la cursul BNR in maxim 30 zile calendaristice de la expirarea termenului pentru achitarea celor 40 Lei.
3.6 In cazul in care va razganditi asupra comenzii sau asupra unor produse si doriti sa anulati comanda, puteti face acest lucru doar inainte de expedierea coletului. In aceasta situatie va trebui sa ne contactati de urgenta telefonic. Anularea unei comenzi se face obligatoriu si in scris, prin e-mail la vanzari [at] maya-concept.ro. In situatia in care comanda a fost deja expediata, aveti obligatia de a o achita si a returna produsele pe care nu le mai doriti. Plata transportului de retur cade in sarcina clientului.
3.7 Daca va razganditi asupra unei comenzi dupa expediere, aveti obligatia de a ridica coletul si de a ne anunta pe mail la vanzari [at] maya-concept.ro cu privire la returnarea produselor. Costul transportului va fi suportat de client, valoarea sa aproximativa fiind de 16 Lei cu TVA inclus. In cazul nepreluarii coletului de la curier sau posta, indiferent de motiv, intra in vigoare clauza 3.4.
3.8 Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Termenul se calculeaza din ziua ridicarii coletului, adica din momentul intrarii in posesia fizica a bunurilor.
 
4. Obligatiile Magazinului Maya Concept:
4.1 Magazinul Maya Concept se obliga sa expedieze comenzile confirmate in zile lucratoare, in maxim 48 de ore de la receptionarea unei comenzi sau incasarea avansului, exceptie facand perioadele de concedii anuntate in cosul de cumparaturi si zilele de sarbatori legale.
4.2 Magazinul  Maya Concept se obliga sa restituie doar valoarea produselor returnate in stare perfecta, dupa ce acestea au fost returnate de catre client in termen de 14 zile calendatistice de la data ridicarii coletului, indiferent de motivele clientului, in conditiile mentionate in acest contract. Termenul de returnare al banilor este de maxim 30 de zile.
4.3 Magazinul Maya concept se obliga sa instiinteze clientul inaintea expedierii comenzii in cazul in care unul sau mai multe produse nu se mai afla pe stoc.
 
5. Obligatiile clientului:
5.1 Clientul se obliga sa ofere informatii reale asupra identitatii sale si a adresei de livrare. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a urmari Ip-ul de la care s-a facut comanda si de a trage la raspundere orice tentativa de frauda.
5.2 Clientul se obliga ca dupa plasarea unei comenzi sa o preia de la curier in timp util.
5.3 In cazul nepreluarii coletului, clientul se obliga sa achite valoarea de 40 Lei pentru transportul tur-retur+magazinaj. In caz contrar, se aplica clauza 3.4. In cazul in care este cu adevarat vina curierului sau a Postei ca nu vi s-a eliberat coletul, va trebui sa ne achitati aceeasi suma de 40 de Lei si sa faceti reclamatie vinovatului pentru a va despagubi.
5.4 In cazul in care constati ca ati primit un alt produs decat cel comandat sau ca produsul prezinta defecte de fabricatie, aveti obligatia de a ne anunta in scris in maxim 24 ore de la primirea coletului. Adresa pe care ne puteti informa este vanzari [at] maya-concept.ro. Lipsa informarii ne exonereaza de obligatia de a va schimba produsul sau de a va returna contravaloarea sa.
5.5 Clientul se obliga sa anunte in scris pe adresa vanzari [at] maya-concept.ro cu privire la denuntarea unilaterala a contractului in termen de 14 zile calendatistice de la primirea produselor comandate. Lipsa anuntarii in scris inainte de expediere ne confera dreptul de a nu prelua colete sau alte tipuri de trimiteri venite de pe numele dumneavoastra.
5.6 In cazul returnarii intregii comenzi sau a unei parti a acesteia, aveti obligatia de a utiliza acelasi serviciu de transport folosit la expediere (de exemplu: ati primit produsele prin curieri rapid, trebuie sa le expediati inapoi tot prin curier rapid). Costul aproximativ pentru transport este 16 Lei cu TVA inclus si cade in sarcina clientului.
5.7 Toate produsele returnate trebuie sa prezinte toate etichetele cu care au fost primite de client, in aceeasi stare in care au fost primite. Produsele primite cadou impreuna cu o comanda trebuie returnate in acelasi ambalaj in care au fost primite. Produsele nu pot prezenta urme de purtare, zgarieturi, pietre cazute, nu pot fi trimise in alte cutii de bijuterii sau cu ambalajul stricat, etc.
 
6. Drepturi de autor:
6.1. Intregul continut al acestui site - www.maya-concept.ro - este proprietatea S.C. Alexini Trade  S.R.L. si este protejat de Legea pentru protectia drepturilor de autor nr. 8/1996 si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C. Alexini  Trade S.R.L. a textelor, imaginilor, simbolurilor grafice, scripturi si alte date se pedepseste conform legislatiei in vigoare.
6.2 In cazul in care sesizati o incalcare a drepturilor de autor o puteti raporta la adresa office [at] maya-concept.ro
 
7. Garantie:
7.1 Bijuteriile din magazinul Maya Concept  beneficiaza de garantie de 30 de zile.
7.2 Garantia acopera doar defectele de material sau de manopera. Purtarea neadecvata a bijuteriilor duce la pierderea garantiei.
7.3 Conform legii 449/2003, art. 11 alin. 2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea bijuteriei din motivul caderii pietrelor.
7.4 In cazul constatarii unui defect de manopera, produsul returnat va putea fi reparat sau inlocuit, sau se va restitui contravaloarea sa. Singurele sume imputabile vanzatorului sunt cele incasate de la client.
7.5 Inlocuirea produsului este posibila in limita stocului existent, daca bijuteria nu poate fi reparata, in termen de 15 zile din momentul in care defectiunea a fost constatata de catre un organism neutru.
7.6 Fiecare bijuterie din metal pretios este verificata si marcata in cadrul BNR si este insotita de certificat de garantie care atesta calitatea materialului folosit
7.7 Produsele comercializate sunt in conformitate cu normele in vigoare si nu pot pune în pericol viaţa, sănătatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului.
 
8. Clauze generale:
8.1 Magazinul Maya Concept, proprietatea SC ALEXINI TRADE SRL, cu sediul in Iasi, isi rezerva dreptul de a modifica fara preaviz oricare din conditiile de mai sus, daca acesta considera ca exista pericole de abuzuri.
8.2 Magazinul  Maya Concept are dreptul de a modifica oricare sectiune din site, in orice moment, fara preaviz.
8.3 Orice disputa va fi solutionata pe cale amiabila, in caz contrar, se va apela pe cale legala. Litigiile vor fi solutionate de catre instanta competenta teritorial locului vanzatorului.
8.4 Trimiterea unei comenzi implica acordul dumneavoastra cu privire la Termenii si conditiile mentionate si tine loc de semnatura pentru contractul la distanta denumit Termeni si conditii, marcand comanda ferma si obligatia de plata.